18 Mayıs 2009 Pazartesi

Türk Telekom'la Sınırsız (!) Adsl

Türk Telekom dünyanın en pahalı ADSL bağlantısını sattığı yetmezmiş gibi internet kullanıcılarını aptal yerine koymaya devam ediyor. En son bombaları 8 Mbps sınırsız internet aldatmacasını okuyunca artık yazmadan edemedim.

Neymiş düşük hızdaki tarifeleri tek tarifede toplamışlar. Buna göre 8 Mbps hızda;

4 gb kotalı 29 TL
6 gb kotalı 39 TL
Limitsiz 49 TL olacakmış.
Aynı parayı 1 Mbps bağlantıya ödeyen bir kullanıcı olarak sevinçten uçarsınız. Ama Türk Telekom'un her yaptığı gibi şeytan ayrıntıda gizlidir. "Adil Kullanım" diye bir şey uydurup 15 gb limit koymuşlar "LİMİTSİZ" tarifeye. Bu limit bitince hızınız otomatikman 512 kbps'e düşecekmiş ay sonuna kadar.

Sürekli hızlandırmaktan bahseden Türk TElekom daha önce kaldırdığı 512 kbps hızı yeninden çıkarıp bizi geriye götürmüş ve yavaşlatmış oluyor ve bunu sizi hızlandırdım diye satabiliyor. Tek kelimeyle BRAVO !

Size durumu şöyle izah edeyim;

8 Mbps'lik bir hız yaklaşık kayıpları filan katınca 800 k/s 'de(aslında 1000 k'dır) veri indirebilirisiniz demektir.
Bu da günlük
800 k * 60 sn * 60dk * 24 saat= 65 GB data eder ayda ise 1,9 Tbyte veri eder.

Bu Limitsiz bir tarife değildir. 15 gb limitli bir başka tarifedir. Türk Telekom kullanıcılarla resmen dalga geçmektedir. Herkesi limitli kulanıma mecbur etmeye zorlamaktadır.

Tüm dünyada internet hızlandıkça indirilecek veri miktarı artmaktadır. Eskiden vcd kalitesindeki bir saatlik görüntü 350 mb. civarında yer kaplarken artık internette Full HD kalitesinde görüntüler bulmak mümkündür. Full HD 1080p kalitesinde 100 dk.lık bir görüntü 7.5 GB yer kaplamaktadır.


Teknoloji hızla gelişiyor evlere alınan settopbox 'lar ile artık istediğiniz filmi HD kalitesinde online seyredebiliyorsunuz.

Türkiye'de pek çok AppleTv kullanıcısı var benim bildiğim.

Türk telekom kullanıcıya ayda 2 film indir ondan sonra otur oturduğun yerde demek istemektedir.

Türk Telekom 'un hesabı basit yatırım yapmadan mevcut hattı satabildiğim kadar çok kişiye ve en pahalı tarifeden satayım ve parayı kapayım istiyor.

Tek kelimeyle yazık....!!!!